29 Ağustos 2012 Çarşamba

YAZA ELVEDA SONBAHARA MERHABA DERKEN SAÇLARINIZ BU DEĞİŞİMDEN MEMNUN MU?





Yaz aylarını önce yoğun güneş, ardından deniz ve havuz sezonu ile kapatıyoruz. Peki saçlarımızı rüzgar, deniz, havuz, güneş, hergün yıkamak vb. etkenlerden korumak için neler yaptık? Öncesinde mi yaptık? Sonrasında mı yaptık? Durulanmayan bakımlardan destek aldık mı? Sezonu kuru ve mat saçlarla mı kapatıyoruz? yoksa her zaman olduğu gibi nemli ve parlak saçlara mı sahipsiniz? 






Yaz aylarında ve aslında her mevsim geçişinde kadın-erkek hepimizin saçlarında bir değişim söz konusudur. Saçlarımız ağaçlara benzerler. Bazen solgunlaşır ve dökülür; bazen parlar ve yoğunlaşır. Önemli olan sizin bu değişim zamanlarınızda saçlarınızla nasıl ve ne kadar ilgilendiğinizdir. Her mevsim geçişinde (Mart-Nisan/Eylül-Ekim) saçlarınızda dökülme, cansızlık ve matlaşma gözlemlersiniz. Bunları en az kayıpla atlatmak istiyorsanız saçlarınıza ihtiyacı olan bakımı yapmalısınız. 


Örneğin, saçlarınızda kuruluk gözlemliyorsanız mutlaka nemlendirici yani protein destekli ürünler kullanmalısınız ya da aşırı yağlanma söz konusu ise arındırıcı ürün gruplarından destek almalısınız. Ayrıca saçlarımız sürekli teknik işlem (boya, röfle ya da perma) görüyorsa saçınıza bakım yapmak ve profesyonel bir bakım ürünü kullanmak ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur. Yapılan tüm teknik işlemler saçınıza yapılan dışarıdan müdahaleler ve kimyasal işlemler olduğundan, görsel olarak değişiklik ya da güzellik sağlasa bile saçlarımızı bir hayli yormaktadır. Nasıl bedeniniz yorulduğunda ona ihtiyaci olan dinlenme zamanını sağlıyorsak, saçlarımıza da aynı şekilde özen göstermeliyiz. İhtiyacı olan nem ya da onarılmayı sağlamalıyız. Ayrıca teknik işlemlerin üzerine mevsimsel etkenleri eklediğinizde saçlarınıza bakım yapmak ertelenemeyecek bir ihtiyaçtır. 



Size en önemli önerimiz:

Bu gibi problemleri yaşamak istemiyorsanız, bakım yaptırmak için her hafta 2 kere; zaman ayıramıyorsanız ya da "bir kez yaptırayım tüm sezon beni kurtarsın" diyorsanız, 5 ay kalıcı bir bakım ve eğer isterseniz yine 5 ay kalıcı düzleştirme yapabilirsiniz. GKhair Professional'a ait 4 ayrı keratin bakımımızdan size uygun olanı kuaförünüzle birlikte seçerek, uygulama yaptırabilirsiniz. Bu bakımları senede 2 kere uygulatarak her zaman nemli, parlak ve sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Özellikle saçlarınızı kontrol etmekte zorlanıyor ve her yıkama sizin için bir savaş haline geliyorsa hiç zaman             kaybetmeden GKhair Danışman Kuaförlerimizle iletişime geçiniz. 


Sağlıklı Saçlar Dileğimizle...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...